Zamieszczone przez Nexus6
Rożnica pomiędzy hamowaniem - ile % do zaakceptowania?
Zwiń
X
-
Octavia II 1.9TDI ClassicTagi: Brak
-
-
Byłem na przeglądzie i wyszło mi że przód ma różnicę 10% a tył 20%. Czy to normalne? Właśnie wymienili mi klocki z przodu.
I jeszcze jedno, żeby nie otwierać nowego wątku, po tej zmianie klocków zaczynają mi koła piszczeć, tak jakby coś obcierało, szczególnmie przy skrętach i na małej prędkości. I najczęściej jak przejadę już ze 100km. Wcześniej nigdy tego nie było. Byłem w serwisie, goście zdjęli koła coś tam czyścili szczotką drucianą piłowali i po kilku dniach jest znów tak samo. Co to może być?
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
-
-
Ja ostatnio miałem przegląd 5.09 i patrzyłem na monitor jak koleś hamował i przód wyszedł mi 1% a tył 2%
Takie 20% to chyba na śliskim lub zakręcie nieżle buja?
Piszczenie: zwykle nowym klockom trzeba spiłować krawędzie bo stare napewno wyżłobiły tarcze i wydaje mi się że klocki trą właśnie o te krawędzie
Nie wiem czy dla Ciebie ratunkiem nie będą nowe tarcze?
Tak wogóle w Polsce jest niska kultura techniczna
przy wymianie klocków warsztat powinien zdjąć tarcze i na tokarce przywrócić jej pierwotny kształt ( usunąć krawędz, wyżłobienia)
Niektórzy jak ja smarują delikatnie zewnętrzne powierzchnie styku klocka z zaciskiem smarem miedzianym ( smar bardzo szybko utlenia się a zostaje proszek miedziany ale słyszłem opinie że w wilgoci aluminium pod wpływem miedzi koroduje????? )
A prowadnice klocka oraz zacisku delikatnie smarem PTFE
No i czystość wszystkiego przedewszystkim (szczególnie przy wymianie tarcz)
No ale chłopcy z serwisu pewnie wszystko wiedzą 8) 8) 8) 8)Seria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
-
to mnie pocieszyłeś, kurcze. :?http://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
Komentarz